Prejemniki Green Star certifikatov za leto 2022




07 / 12 / 2023
Green Star

 
Na Konferenci trajnostnega menedžmenta, ki je potekala 5. decembra, smo že drugič podelili certifikate Green Star uspešnim podjetjem, ki so se odločila stopiti na pot zelene preobrazbe.

V primerjavi z lanskim letom je zanimanje za pridobitev certifikata naraslo kar za 150 odstotkov, kar je jasen dokaz za povečanje trajnostnih prizadevanj in velik napredek pri uvajanju mednarodno uveljavljenih smernic trajnostnega poslovanja. V postopek certificiranja se je vključilo 45 gospodarskih družb, ki poslujejo v Sloveniji in tujini, do 5. decembra pa je proces certifikacije uspešno zaključilo 35 podjetij. Prejemniki prihajajo iz različnih sektorjev od bančništva, finančnih storitev, zavarovalništva, upravljanja in razvoja pa vse do nepremičnin, trgovine, proizvodnje, IT, farmacije in še bi lahko naštevali. Vsa podjetja, ki so vstopila v postopek certificiranja pa skupaj zaposlujejo skoraj 33 tisoč ljudi in imajo kumulativno preko 6,5 milijard čistih prihodkov. 
 
Certifikate sta podelila častna gosta  Gregor Benčina, predsednik sveta zavoda CER, in Jerneja Jug Jerše, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.  Čestitala sta prejemnikom in izpostavila pozitivne premike, ki se na področju zasledovanja ciljev zelenega prehoda dogajajo tudi zaradi sprememb kulture v podjetjih. Aktivni pristop k doseganju visokih standardov postopka certificiranja sta ocenila kot pozitiven tudi z vidika uresničevanja cilja Evropske unije, da se preoblikuje v pravično in uspešno družbo s sodobnim in konkurenčnim gospodarstvom.

»Tistim, ki so danes tukaj, se prihodnosti ni treba bati. Bomo pa morali nagovoriti državo, da spodbuja najbolj napredne. Samo tako bomo lahko gradili uspešno okolje in ustvarjali blaginjo za vse v tej državi,« je zbrane nagovoril Gregor Benčina, čemur je Jerneja Jug Jerše dodala »Evropski zeleni dogovor je tudi strategija rasti, zato ga moramo videti kot priložnost, da dosežemo okoljske cilje. Skozi Evropski zeleni dogovor spreminjamo tudi miselnost tako podjetij kot tudi posameznikov in Green Star ustvarja priložnost za razmislek.«

Green Star certifikat za leto 2022 so prejela podjetja:
 
AKIDS, Brusnica, BTC, Corwin, Crowe, Dechatlon Slovenija, EES Sistemi, Elan, Generali zavarovalnica, Globelink, Gorenjska banka, Habjan transport, Hisense Europe, Intech Gradnje, Knauf Insulation Slovenija, Lab4Pay, Lidl Slovenija, Lumar, Madwise, Meja Šentjur, Mercator, MSD Slovenija in Hrvaška, M Sora, Nomago, Nova KBM, SID Banka, Smartis, Spar, Summit avto, Telekom Slovenija, Traig, Unicredit banka in Zavarovalnica Triglav.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom!
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.