Nova info točka: Ljubljana na poti do ogljične nevtralnosti




30 / 11 / 2023
Zelene rešitve
Mestna občina Ljubljana je v okviru Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030 in evropskega projekta UP-SCALE odprla informacijsko točko v palači Kresija v Ljubljani.

Odprtje info točke je potekalo v sodelovanju z mestnima občinama Kranj in Velenje, ki sta prav tako del iniciative Misija 100 podnebno nevtralnih mest, Inštitutom Jožef Štefan in podjetjem Envirodual.

V novi informacijski točki, ki bo služila kot stičišče inovacij, bodo nudili različne informacije na temo razogljičenja in spodbujali razvoj novih idej, prostor pa bodo lahko obiskovalci uporabljali še za delavnice, sestanke, predavanja in druge aktivnosti. Med drugim so v info točki pripravili še brezplačen program, s katerim želijo obiskovalce pritegnili k aktivnemu sodelovanju in sooblikovanju ukrepov in korakov, ki bodo pomagali Mestni občini Ljubljana pri njenem razogljičenju.

Od 1. decembra 2023 je predvidena tudi energetska svetovalna pisarna ESVET, ki omogoča brezplačno, individualno in neodvisno energetsko svetovanje meščanom, podjetjem in javnemu sektorju. V okviru projekta Save the homes pa bodo izvajali delavnice na temo celotne poti energetske prenove individualnih objektov. 

VEČ
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.