Trajnostno poslovanje kot gonilna sila razvoja




06 / 05 / 2024
Zelene rešitve članov
V sodobnem poslovnem okolju je trajnost postala ključni element uspeha in odgovornosti. Podjetja se vse bolj usmerjajo v prakse, ki so v skladu z ekološkimi, socialnimi in ekonomskimi vidiki, ter v skladu s prehodi na trajnostno poročanje skladno s CSRD (novega ZGD) in ESR, kar je ključno za dolgoročno uspešno in odgovorno poslovanje. Pomen trajnostnega poslovanja presega ekonomski vidik, saj vključuje odgovorno ravnanje z viri, zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, spodbujanje družbene odgovornosti in vlaganje v inovacije za bolj trajnostne rešitve. To ne le krepi dolgoročno konkurenčnost podjetij, ampak hkrati gradi trdno podjetniško identiteto ter zaupanje zaposlenih, strank, investitorjev in vseh ostalih deležnikov.

Nasveti za trajnostno poslovanje
 
Pomembno je, da podjetja začnejo svoje trajnostne korake z iskanjem strokovne podpore in nasvetov. Na voljo so prilagojene finančne rešitve, ki podpirajo trajnostne projekte in podjetja. SID banka, kot razvojna institucija, ima ključno vlogo pri spodbujanju trajnostnih praks in investicij v Sloveniji. Osredotoča se na podporo projektom, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju gospodarstva in družbe kot celote.

Zakaj izbrati SID banko?
 
S SID banko kot partnerjem lahko gradite trajnostne rešitve za boljši jutri. Z zagotavljanjem finančnih sredstev ter strokovno podporo podjetjem pri izvajanju trajnostnih projektov, SID banka podpira podjetja pri prehodu v bolj trajnostne poslovne modele. Ti ne le predstavljajo nujnost in neizogiben del prihodnosti, ampak dolgoročno povečujejo tudi konkurenčnost podjetij.

Primeri uspešnih trajnostnih projektov, financiranih s strani SID banke
 
SID banka svoje spodbude vgrajuje v strategije slovenskih podjetij. Primer odličnosti predstavljajo številni projekti, ki jih je slednja podprla. Eden takšnih je financiranje podjetja Orodjarna in inženiring Alba, ki se zaveda svojega globalnega vpliva in se je zato odločilo za izgradnjo sončne elektrarne, ki zmanjšuje izpuste CO2 in prispeva k trajnostnemu viru energije. Prav tako so podprli gradnjo nove telovadnice v občini Solčava, ki omogoča športno udejstvovanje prebivalcev ter spodbuja zdrav življenjski slog. S finančno podporo podjetju Talum d. d. pa so omogočili zeleno transformacijo proizvodnje, kar pomeni večjo uporabo recikliranega materiala ter manjše obremenjevanje okolja.

V luči naraščajočih izzivov, povezanih z okoljskimi spremembami in trajnostnim razvojem, je vloga SID banke ključna za usmerjanje slovenskega gospodarstva v bolj trajnostno prihodnost. S svojimi aktivnostmi in programi spodbujajo in podpirajo trajnostne prakse v poslovnem svetu, kar prispeva k izboljšanju kakovosti življenja v Sloveniji.

Financiranje trajnostnih projektov in podjetij (SID ZELEN) | SID banka

 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.