Izračunajte svoj ogljični odtis s pomočjo aplikacije PSLifestyle




05 / 10 / 2023
Zelena rešitev
Spletna aplikacija je prepričala že 1,4 milijona Fincev
Finski institut Sitra je razvil spletno aplikacijo PSL, ki temo trajnostnega življenjskega sloga na enostaven in zabaven način približa posamezniku. Gre za kalkulator za izračun ogljičnega odtisa, ki ga je uporabilo že več kot 1,4 milijone Fincev, od letos pa je na voljo tudi v Sloveniji.

Priročen in zabaven pripomoček za zeleni prehod

Trajnostni razvoj postaja osrednja tema poslovanja in življenja, a abstraktni in grozeči pogovori ne prinašajo pozitivnih sprememb. Zato je spletna aplikacija PSLifestyle lahko odličen pripomoček za vse, ki želijo "zeleni prehod" na konkreten, zabaven in preprost način približati sebi in svojim sodelavcem.

Projekt PSLifestyle se v okviu programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020 izvaja v osmih evropskih državah, v Sloveniji pa pod okriljem instituta za krožno gospodarstvo Circular Change in Mestne občine Ljubljana.

Izračunajte svoj ogljični odtis

Spoznajte, kako vaš življenjski slog vpliva na okolje in prejmite koristne nasvete za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Za dostop do aplikacije  kliknite: https://pslifestyle-app.net/ ali skenirajte spodnjo QR kodo.

VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.