NOVICE
08.05.2019    |    Ostalo

Spring City Tour 2019 - predstavitev koncepta e4 za arhitekte in projektante

Podjetje Wienerberger organizira Spring City Tour 2019. Pripravili so strokovna, akreditirana predavanja za arhitekte in projektante, kjer želijo predstaviti koncept e4 - Wienerberger koncept skoraj nič energijskih stavb, ki izpolnjuje zahteve evropske direktive 20-20-20.  Na predavanjih boste spoznali, kako na primeru e4 hiše pravilno načrtovati in izvajati projekt po standardih nZEB.


Evropska direktiva za energetsko učinkovitost stavb (EPBD) zavezuje h gradnji Skoraj nič-energijskih stavb (SNEH). Po letu 2020 bodo vse stavbe morale izpolnjevati kriterije SNEH, od 31. decembra 2018 pa to velja že za vse stavbe, ki bodo grajene za javni sektor. SNEH pomeni stavbo z zelo visokoenergetsko učinkovitostjo oziroma zelo majhno količino potrebne energije za delovanje, pri čemer je ta v veliki meri pridobljena iz obnovljivih virov na kraju samem ali v bližini objekta.


Prva e4 hiša v Sloveniji je bila zgrajena v Kamniku in na projektu je Wienerberger sodeloval skupaj s podjetji Semmelrock in Pipelife ter partnerji VELUX, Knauf Insulation, Baumit in Gradbenim institutom ZRMK d.o.o.


Vsi partnerji projekta so vodilni strokovnjaki na svojem področju in imajo skupno poslanstvo - ustvariti dom s 4 "e" -ekologijo,ekonomijo,energijo in nič manj pomembno – čustvi (emotions).Vsi zainteresirani najdete informacije glede lokacij predavanj in postopka prijave na naslednji povezavi:https://wienerberger.scnem.com/art_resource.php…ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE