NOVICE
16.07.2021    |    Ostalo

CER sogovornik na mednarodnem dogodku Predstavitev paketa Fit for 55 - perspektive in nadaljnji koraki

Danes smo s sklopu European Sustainable Business Network Europe, ki deluje pod okriljem Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) & CLG Europe, imeli aktualno razpravo o objavljenem paketu "Fit for 55" ter nujnih aktivnostih in odgovornosti za doseganje zastavljenih ciljev.


Če (ko) se bodo temperature na Zemlji dvignile za 1.5 C nam bo zelo neugodno. Paket Fit for 55 podpira EU cilje po zmanjševanju emisij in hkrati odpira številne razprave v nacionalnih in mednarodnih krogih.

Dejstvo je, da bodo s spremembami soočeni vsi sektorji. Kakšne priložnosti in kakšne nevarnosti prinaša paket F455 in kaj bo potrebno narediti, da dosežemo zastavljene cilje, h katerim se je ambiciozno zavezala EU in z njo tudi Slovenija?

Naslednjih 6 mescev bodo potekale intenzivne razprave, da se doseže dogovor glede ukrepov in bolj aktivno pristopi od besed k dejanjem.

Časa nam zmanjkuje. Podnebne spremembe vplivajo na cel svet, na celotno družbo.

CELOTNI PROGRAM

LINK NA DOGODEK 

'So far we operated in organic growth, now we have to operate much more systemic. Failure will have a huge cost. We have to bring in the transition all parts of the society. The youth will be a huge important part of this transition.' @Mauro Petriccone, DG CLIMA