CER sogovornik na mednarodnem dogodku Predstavitev paketa Fit for 55 - perspektive in nadaljnji koraki




16 / 07 / 2021
Danes smo s sklopu European Sustainable Business Network Europe, ki deluje pod okriljem Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) & CLG Europe, imeli aktualno razpravo o objavljenem paketu "Fit for 55" ter nujnih aktivnostih in odgovornosti za doseganje zastavljenih ciljev.
Če (ko) se bodo temperature na Zemlji dvignile za 1.5 C nam bo zelo neugodno. Paket Fit for 55 podpira EU cilje po zmanjševanju emisij in hkrati odpira številne razprave v nacionalnih in mednarodnih krogih.

Dejstvo je, da bodo s spremembami soočeni vsi sektorji. Kakšne priložnosti in kakšne nevarnosti prinaša paket F455 in kaj bo potrebno narediti, da dosežemo zastavljene cilje, h katerim se je ambiciozno zavezala EU in z njo tudi Slovenija?

Naslednjih 6 mescev bodo potekale intenzivne razprave, da se doseže dogovor glede ukrepov in bolj aktivno pristopi od besed k dejanjem.

Časa nam zmanjkuje. Podnebne spremembe vplivajo na cel svet, na celotno družbo.

CELOTNI PROGRAM

LINK NA DOGODEK 

'So far we operated in organic growth, now we have to operate much more systemic. Failure will have a huge cost. We have to bring in the transition all parts of the society. The youth will be a huge important part of this transition.' @Mauro Petriccone, DG CLIMA
 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.